En ögonläkare undersöker efterstarr på patient.

Efterstarr

Efter en gråstarrsoperation så kan man få efterstarr. Du märker det genom att din syn åter blir suddig och du kan lättare bli bländad. Efterstarr tas enkelt bort på ett vanligt mottagningsbesök.  

Texten är medicinskt granskad av:

Maria Kugelberg,

(Ögonläkare, professor)

Vad är Efterstarr?

Vid gråstarrsoperationen byts din egen lins ut mot en plastlins. Den nya linsen läggs i den påse (kapsel) som din egen lins låg i tidigare. Påsen är i början klar, men kan med åren bli grumlad, och efterstarr uppstår. Symtomen på efterstarr är att din syn åter blir suddig och du kan lättare bli bländad. 

Behandling av efterstarr

På SöderÖgon undersöker och behandlar vi efterstarr med den senaste utrustningen. Behandlingen sker genom helt smärtfri laser vid ett vanligt mottagningsbesök. Om du är opererad för gråstarr och har börjat se suddigt igen kan du boka tid för undersökning.

Prislista

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och följer deras patientavgifter både för mottagning och operation, frikort gäller.

Vanliga frågor om efterstarr

Hitta till oss

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Adress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Postadress

SöderÖgon

Box 10

131 06 Nacka