SöderÖgon /För vårdgivare

För vårdgivare

SöderÖgon tar emot remisser från optiker och andra vårdgivare. Vi har korta väntetider och du får snar återkoppling i form av remissvar.

Våra behandlingsområden

Här nedanför ser du vad vi kan hjälpa till med. Välkommen med din remiss!

Gråstarr

Vi diagnostiserar gråstarr och utför gråstarrskirurgi. SöderÖgon erbjuder medfinansiering för torisk och multifokal intraokulär lins. Vi använder den modernaste utrustningen och våra kirurger är mycket erfarna.

Glaukom

Vi utreder och följer glaukom med regelbundna tryckkontroller, synfältsundersökning och papill OCT vid behov. På SöderÖgon kan vi utföra trycksänkande laserbehandling, SLT.

Olika tillstånd i makula

På SöderÖgon har vi den senaste utrustningen för att upptäcka och diagnosticera sjukdomar i gula fläcken såsom till exempel makuladegeneration, makulahål eller epiretinalt membran. Om patienten behöver injektioner eller operation för makularelaterad sjukdom remitteras patienten vidare till S:t Eriks Ögonsjukhus eller Södersjukhuset för behandling.

Barnögon

På SöderÖgon undersöker vi barn i alla åldrar. Hos oss arbetar barnögonläkare och ortoptist med lång erfarenhet. Vi tar emot remisser från BVC, vårdcentraler, barnläkare, skolhälsovården och optiker. 

Efterstarr

På SöderÖgon undersöker och behandlar vi efterstarr.

Rött öga

Rött öga kan bero på många saker. På SöderÖgon undersöker vi orsaken och behandlar eventuell sjukdom.

Linsbyte - RLE

Vi erbjuder RLE (refractive lens exchange) vid ålderssynthet (presbyopi). Det rekommenderas från 45 års ålder och uppåt, beroende på synfelet och vid vilken ålder presbyopin började. Endast friska ögon utan andra ögonsjukdomar är lämpliga för RLE. På SöderÖgon arbetar endast kirurger med mycket lång erfarenhet av gråstarrskirurgi och RLE.

Skicka remiss till oss

Postadress

Kombikakod

SöderÖgon

18123 511 000

Box 10

131 06 Nacka

Hitta till oss

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Adress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Postadress

SöderÖgon

Box 10

131 06 Nacka