Behandlingar

Andra behandlingar

Gråstarr

Gråstarr, eller katarakt, är en mycket vanlig folksjukdom som beror på naturligt åldrande av ögats lins. Linsen blir gulare och grumligare och synen blir sämre och sämre. Man kan också få förändrat färgseende, bli mer närsynt och lätt bli bländad. Den enda behandlingen som finns idag är kirurgi, då byts den grumliga linsen ut mot en plastlins. Operationen tar ungefär tio minuter och utförs i lokalbedövning. Den vanligaste linsen som sätts in har bara fokus på ett avstånd. Om du inte har för mycket astigmatism så kan man genom noggranna mätningar innan operationen välja om du vill se bra på långt eller nära håll utan glasögon. Tycker du inte att glasögon är ett problem så kan du välja denna lins. Om du gärna vill slippa glasögon eller läsglasögon kan du genom medfinanisering lägga till pengar och välja en multifokal lins som fungerar på olika avstånd.

SöderÖgon använder den modernaste utrustningen för att göra mätningar av ögat innan operation. Vi har också de senaste apparaterna för själva kirurgin och våra kirurger är mycket erfarna. Läs mer om våra kirurger här.

Äldre man i blå mössa.

Prislista

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och följer deras patientavgifter både för mottagning och operation, frikort gäller.

Medfinansiering vid gråstarrsoperation

Vid en gråstarrsoperation byts din egen lins ut mot en plastlins. Med linsen som ingår i Regionens grundavtal har du fokus på ett avstånd. Om du inte har betydande astigmatism kan välja om du vill se bra på långt håll eller nära håll efter operationen. Har du astigmatism så finns den kvar även efter operationen om du väljer standardlinsen. Väljer du denna typ av lins betalar du vanlig patientavgift enligt Region Stockholm för operationen, frikort gäller.

Vid operationen har du möjlighet att genom medfinansiering välja andra typer av linser vilket innebär att regionen står för operation med en standardlins och du betalar mellanskillnaden. För att vara aktuell för dessa linstyper behöver du uppfylla vissa medicinska kriterier.

Torisk lins

Har du mycket astigmatism kan du välja en torisk lins som korrigerar hela ditt synfel på ett avstånd. Du väljer då om du vill se bra på långt håll eller nära håll utan glasögon.

Pris: 13 000 kr per öga

Monofokal lins med ökat skärpedjup

Denna lins är utformad för att ge dig bästa möjliga syn på avstånd, precis på samma sätt som en monofokal lins. Samtidigt ger den ett förbättrat seende på mellanavstånd för att underlätta vardagssysslor. Du kommer fortfarande behöva glasögon på nära håll för att få tillräckligt bra skärpa för att kunna läsa liten text. Linsen finns även som torisk, det vill säga att den även kan korrigera din astigmatism.

Pris: 6 000 kr per öga

Pris torisk lins: 15 900 kr per öga

Multifokal lins inklusive torisk lins vid behov

Vill du slippa glasögon både på långt och på nära håll så kan du välja en multifokal lins. Om du har astigmatism ingår korrigering av den i priset för denna lins.

Pris: 22 000 kr per öga

Kontakt

Omboka eller avboka

Har du en bokad tid kan du omboka eller avboka din tid digitalt via Zymego samt få en tidigare tid genom erbjudanden om återbudstider. Läs mer

Hitta till SöderÖgon

Besöksadress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Postadress

SöderÖgon

Box 10

131 06 Nacka

Öppettider

Måndag-torsdag

Fredag

Helg

8:00-16:30

8:00-14:00

Stängt

Omboka eller avboka

Har du en bokad tid kan du omboka eller avboka din tid digitalt via Zymego samt få en tidigare tid genom erbjudanden om återbudstider. Läs mer

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Kollektivtrafik

Tvärbanan till Sickla station från Solna, via Alvik och Gullmarsplan. Saltsjöbanan till Sickla station från Slussen.

Pendelbåt från Södermalm till Sickla Udde. Från Sickla Udde är det 5 minuters promenadavstånd.

Bussar 401 och 403 till hållplats Sickla station, Sickla allé och Sickla industriväg. Bussar 405, 409, 410, 413, 414 och 422 går till hållplats Sickla Västra respektive Alphyddan eftersom busshållplats Sickla bro är tillfälligt indragen på grund av ombyggnation. Buss 71 från Slussen/Jarlaberg samt buss 74 från Mariatorget stannar vid hållplats Sickla Udde.

Med bil

Norrifrån Kör Stadsgårdsleden 222 och ta av mot Järlaleden 260.

Söderifrån Kör Södra länken och ta av mot Järlaleden 260.

Från Nacka/Värmdö Kör väg 222 och sväng av vid Sicklavägen.

Parkering Det finns 2600 st P-platser med 3 timmars fri parkering i Sickla köpkvarter nära SöderÖgon.