Behandlingar

Andra behandlingar

Makuladegeneration

Makuladegeneration, eller ”gula fläcken” som det ofta kallas, är en ålderssjukdom som drabbar gula fläcken. Den vanligaste formen är den torra varianten som går långsamt och synen centralt blir sakta sämre och sämre. För den torra formen finns det idag ingen behandling men när synen blir så pass dålig att vanliga glasögon inte längre räcker till så finns det idag bra synhjälpmedel som provas ut av syncentralen. Det finns även en våt form av makuladegeneration som ofta ger en svårare synnedsättning. Den våta formen beror på att det bildas nya kärl under gula fläcken. Denna kan behandlas med injektioner i ögat för att få sjukdomen att stanna upp. Om du har den våta formen remitteras du till S:t Eriks Ögonsjukhus för behandling.

Det finns också andra former av sjukdom som kan drabba gula fläcken. Man kan till exempel få hål i gula fläcken eller membran som skrynklar ihop den. Vissa av dessa sjukdomar går också att behandla. På SöderÖgon har vi den senaste utrustningen för att upptäcka och diagnosticera sjukdomar i gula fläcken.

Undersökningserktyg.

Prislista

Vi arbetar på uppdrag av Region Stockholm och följer deras patientavgifter både för mottagning och operation, frikort gäller.

Kontakt

Omboka eller avboka

Har du en bokad tid kan du omboka eller avboka din tid digitalt via Zymego samt få en tidigare tid genom erbjudanden om återbudstider. Läs mer

Hitta till SöderÖgon

Besöksadress

SöderÖgon

Smedjegatan 18

131 54 Nacka

Postadress

SöderÖgon

Box 10

131 06 Nacka

Öppettider

Måndag-torsdag

Fredag

Helg

8:00-16:30

8:00-14:00

Stängt

Omboka eller avboka

Har du en bokad tid kan du omboka eller avboka din tid digitalt via Zymego samt få en tidigare tid genom erbjudanden om återbudstider. Läs mer

SöderÖgon ligger på plan 6 inne i vårdhuset Curanten. Gå in genom huvudentrén som ligger i markplan och tag hissen upp till plan 6. Mottagningen ligger direkt till höger när du kommer ut ur hissen. Du kan också ta trapporna upp, då ligger mottagningen direkt till vänster efter trappan.

Kollektivtrafik

Tvärbanan till Sickla station från Solna, via Alvik och Gullmarsplan. Saltsjöbanan till Sickla station från Slussen.

Pendelbåt från Södermalm till Sickla Udde. Från Sickla Udde är det 5 minuters promenadavstånd.

Bussar 401 och 403 till hållplats Sickla station, Sickla allé och Sickla industriväg. Bussar 405, 409, 410, 413, 414 och 422 går till hållplats Sickla Västra respektive Alphyddan eftersom busshållplats Sickla bro är tillfälligt indragen på grund av ombyggnation. Buss 71 från Slussen/Jarlaberg samt buss 74 från Mariatorget stannar vid hållplats Sickla Udde.

Med bil

Norrifrån Kör Stadsgårdsleden 222 och ta av mot Järlaleden 260.

Söderifrån Kör Södra länken och ta av mot Järlaleden 260.

Från Nacka/Värmdö Kör väg 222 och sväng av vid Sicklavägen.

Parkering Det finns 2600 st P-platser med 3 timmars fri parkering i Sickla köpkvarter nära SöderÖgon.